Poh goeiemorgen hè. Dat denk ik ook altijd als ik dit soort zinnen hoor. Een paar weken terug werd ik geïnterviewd voor ‘de Groene Amsterdammer’. Ik vond het best spannend want ik wist dat er met een kritische kijk naar manifesteren gekeken werd. En zo hoort het ook. Altijd jezelf blijven bevragen. Zie hier wat snippers van het interview. 
Uiteraard kwam de vraag over privilege en ‘toxic’ kant van manifesteren ook. Hoewel we hier een lang gesprek over hebben gehad, is er helaas weinig van in het interview verschenen dus licht ik het in mijn podcast graag toe: 

Luister podcastaflevering (63): ‘is het je eigen schuld als je ziek wordt, blut bent of iets anders negatiefs manifesteert?’ 

Even kort antwoord: NEE. Dit is nooit een kwestie van eigen schuld! Als ik ergens de haren van uit mijn kop wil trekken dan is het de ‘Abraham Hicks’ manier van manifesteren. Namelijk alleen maar positief mogen denken en vergeten dat we geen robot zijn maar een mens met gevoelens en gedachten. Want ook al zou je ieder negatieve gebeurtenis wel zelf gemanifesteerd hebben. Heb je er iets aan om dit te geloven? Het enige wat helpt is acceptatie van wat is, geloven in een betere toekomst voor jezelf en dat je uit iedere tegenslag zal komen.

Mijn ultieme motto is dan ook: we zullen nooit zeker weten of we gezond blijven of dat er niet iets ergs zal gebeuren. Het enige wat je zeker weet, is dat je de kracht in je hebt om met deze tegenslagen om te gaan. 

MAAR. Is er een kant van verantwoordelijkheid nemen voor patronen die terug blijven keren? Ja! Merk je dat je bijvoorbeeld vaak griep hebt kan je jezelf afvragen of dit stress is dat zich manifesteert in je lichaam. Merk je dat ‘toxische’ relaties terugkeren. Bevraag jezelf wat maakt dat je dit toestaat? Maar schuld. Nooit! 

Luister de pod! Thats all I can say!

coaching, manifestatie, manifesteren, demanifestatiepodcast, coach