🎧de Manifestatie Podcast aflevering(89)!

Ik scroll door mijn tijdlijn van instagram. En waar ik iedereen altijd hoor over het ‘neppe’ van instagram van alleen maar blije hoofden valt mij iets anders op.

De eerste 5 posts gaan over verdriet, heling en trauma. Ik zucht een beetje. Het is 30 graden. Ik lig lui op de bank met een ventilator op me. En ik voel me eigenlijk voor het eerst sinds tijden kalm. Ontspannen. Gelukkig zelfs.

Mag ik dit nog zeggen? Tussen de wereld van toxic positivity en emoties bypassen? Is er nog ruimte voor gelukkige periodes met de wetenschap dat ook dit met golven weer naar verdrietige of stressvolle periodes zal omslaan? 

En zelfs terwijl ik dit typ moet ik van mezelf direct die nuance erin doen: ‘maar geen zorgen, ook ik word heus weer verdrietig binnenkort hoor jongens!’

En dat vind ik verdrietig. Want hoe hard ik ook voor heling vecht en je trauma’s aankijken en hier de meest prachtige sessies in mag doen met klanten. En hoe hard ik ook aan mezelf heb gewerkt en een moeilijk EMDR traject heb gedaan gericht op het verlies van mijn vader vorig jaar en jullie hier in podcasts in heb meegenomen! Het is voor de een nooit genoeg en voor de ander teveel. 

Dus die periodes van pure tevredenheid. Puur geluk. Hoe lang ze dan ook duren. Die wil ik ook ongenuanceerd van de daken kunnen schreeuwen. Dat dat is waarvoor we hier zijn. Gelukkig zijn. Een mooi leven voor onszelf bouwen. Genieten van kleine dingetjes zoals in je eentje naar de bios en de kleine zeemeermin kijken.

Ik hoop dat daar ook nog ruimte voor gemaakt mag worden in jullie wereld! Zonder dat je het gevoel hebt dat je je gevoelens negeert of wegstopt. Zonder iets te moeten verantwoorden. Zonder het gevoel te hebben ‘toxic positivity’ te verspreiden.

Maar dat je gewoon schaamteloos gelukkige periodes mag hebben! 

Want ik kan je vertellen. Ze zijn de moeite waard 💚 

En als je de hele rant hierover wil horen: 
🎙️de Manifestatie Podcast (89) ‘mag ik nog blij zijn of ben ik toxic positive’? 

Luister op Spotify of Apple!

coaching, manifestatie, manifesteren, demanifestatiepodcast, coach